6 saker man kan göra på jullovet

Jullovet är en fantastisk tid att skapa minnen och dela speciella ögonblick med barnen. Här är 6 roliga aktiviteter ni kan göra tillsammans under jullovet.

Jullovet närmar sig för samtliga grund- och gymnasieelever som går i svensk skola och ofta har man mycket förväntningar på vad som komma skall. Kanske ser man mest fram emot julafton tillsammans med familj eller så längtar man efter en välbehövlig paus från skolan med mer fritid över för vänner och slappa dagar. Vi har samlat 6 saker man kan göra på jullovet tillsammans med barnen som är roligt för hela familjen.

6 jullovsaktiviteter för hela familjen

  1. Julpyssel - Sätt upp en pysselhörna och låt barnen vara kreativa med julpyssel. Ni kan göra egna julkort, dekorera pepparkakshus eller tillverka handgjorda julklappar. Det är inte bara roligt utan också ett sätt att främja deras kreativitet.
  1. Baka julgodis - Gör det till en familjetradition att baka julgodis tillsammans. Ni kan baka pepparkakor, göra knäck eller dekorera kakor. Det blir inte bara läckra godsaker utan skapar också en mysig och gemensam stund.
  1. Titta på julfilmer - Ordna en filmdag med julfilmer. Låt barnen välja sina favoriter och skapa en mysig bioupplevelse hemma. Kanske kan ni göra egna biljetter och förbereda lite popcorn för att göra det extra festligt.
  1. Utomhusaktiviteter i snön - Om det finns snö ute, utnyttja det till vinterlekar. Bygg en snögubbe, gör en snölykta eller åk pulka. Att vara utomhus och leka i snön ger både motion och glädje.
  1. Läs julberättelser tillsammans - Sätt er tillsammans och läs julberättelser. Det kan vara klassiska julsagor eller nya favoriter. Detta är inte bara en lugn stund tillsammans utan också ett sätt att främja läsintresset hos barnen.
  1. Gör en gemensam konstutställning - Utmana barnen att skapa sina egna konstverk med ett jul- eller vintertema. Sedan kan ni ställa ut konstverken i hemmet och ha en "konstutställning" där varje familjemedlem får presentera sina verk. Detta främjar kreativitet och ger er möjlighet att uppskatta och diskutera varandras konstverk. För att göra det ännu roligare kan ni till och med arrangera en liten vernissage med enkla tilltugg och drycker.