8 roliga aktiviteter att göra på höstlovet

Snart är det dags för höstlov eller läslov som det kallas nuförtiden. En välbehövlig paus under höstterminen som är till för återhämtning men också att främja läsning. Ibland kan man som förälder känna att fantasin tryter när det kommer till att hitta på roliga aktiviteter under loven. Vi har därför samlat några höstiga tips på vad ni kan hitta på tillsammans!

8 roliga aktiviteter som föräldrar och barn kan njuta av under höstlovet

Här har vi samlat 8 roliga aktiviteter att göra på höstlovet. Kika på listan och få inspiration vad ni ska hitta på för roligheter:

  1. Lövkrig - Samla löv från trädgården eller en park och ha ett vänligt lövkrig. Det är både roligt och ger dem en chans att leka utomhus.
  1. Pumpamålning - Det finns många olika storlekar, färger och former på pumpor. En rolig aktivitet är att tillsammans måla eller karva ur pumpor med olika mönster och färger. Det blir en kreativ stund som låter barnen uttrycka sin konstnärliga sida.
  1. Höstpicknick - Många tycker att picknick hör sommaren till men det funkar minst lika bra på hösten. Förbered en picknick med barnens favoriträtter och ta med den till parken, skogen eller varför inte i trädgården. Låt dem leka och äta utomhus.
  1. Naturexpedition - Gå på en naturutflykt för att samla in löv, kottar och andra höstiga skatter. Barnen kan sedan använda dessa för olika pysselprojekt. Tips på höstpyssel hittar här.
  1. Bakning - En rolig aktivitet som de flesta barnen gillar är att baka tillsammans. Varför inte göra halloweengodis? Det finns mängder med recept på kusliga men goda bakverk att göra inför halloween. Hitta ert favoritrecept här.
  1. Höstskattjakt - Skapa en höstskattjakt med ledtrådar och göm små belöningar eller godis längs vägen. Detta är en spännande aktivitet som låter barnen använda sin fantasi.
  1. Film- eller bokdag - Ha en film- eller bokdag där barnen får välja sina favoritfilmer att titta på eller böcker att läsa. Skapa en mysig atmosfär med filtar och kuddar. Här kan ni läsa mer om hur läsning främjar barns språkutveckling.
  1. Halloween-kostymprovning - Om höstlovet sammanfaller med Halloween, låt barnen prova ut sina Halloween-kostymer i förväg. Det ger dem chansen att vara kreativa och få känna sig som sina favoritkaraktärer.

Hoppas ni har fått lite inspiration till det kommande höstlovet!