×
 

Vad innebär studiehandledning?

Vi erbjuder studiehandledning på modersmål i alla ämnen och kurser i grund- och gymnasieskola. Att ge elever studiehandledning på sitt modersmål hjälper eleven att lyckas med sina studier. Det handlar om att framhäva eller fördjupa elevernas kunskaper exempelvis inom ett område där svenska begrepp behöver förtydligas och diskuteras på modersmålet. Det kan erbjudas som ledning och stimulans, som extra anpassning eller som särskilt stöd.

Det finns möjlighet att beställa en individuell handledning för en till två elever på för en skola i Stockholm, Göteborg eller för skolor i hela Sverige via fjärrundervisning. Det finns även möjlighet att beställa studiehandledning åt en grupp om tre till fem personer på en skola i Stockholm eller Göteborg.

Hur vet jag om mina elever behöver studiehandledning?

En elev har rätt till att få stöd på sitt modersmål om eleven inte klarar av att följa med i undervisningen på svenska, och därför riskerar att inte nå de lägsta kunskapskraven. Om en skola ser ett behov genomförs en kartläggning för att ta reda på i vilken grad studiehandledningen krävs. Sedan tar rektor beslut om eleven ska få studiehandledning eller ej.

Hur kommer jag igång?

Beställ Linguistas tjänster

Genom att kartlägga behovet på er skola och se över Linguistas språkutbud kan ni sedan enkelt beställa våra tjänster via vårt beställningsformulär. Nedan kommer du till vårt språkutbud och beställning.

Begär en offert

Är ni en Huvudman för flera skolenheter eller en större skola som vill samarbeta med Linguista? Begär en offert på vår plattform så hjälper vi er i processen.

Vi undervisar på >30 olika språk

Inför varje nytt läsår anpassar vi utbudet av språk utifrån våra anslutna skolors behov och önskemål. Saknar du något språk? Kontakta gärna oss!

Vi erbjuderStudiehandleningModersmåls-
undervisning
Moderna språk
Albanska
Amhariska
Arabiska
Bengali
Bosniska
Burmesiska
Dari
Danska
Engelska
Finska
Franska
Georgiska
Grekiska
Hindi
Italienska
Japanska
Kantonesiska
Klassisk grekiska
Kurdiska
Kurmanji
Mandarin/kinesiska
Meänkieli
Moldaviska
Mongoliska
Nederländska
Latin
Pashto
Persiska
Polska
Portugisiska
Rumänska
Ryska
Serbiska
Somaliska
Sorani
Spanska
Syriska
Swahili
Thailändska
Tigrinja
Turkiska
Tyska
Ukrainska
Vietnamesiska