Sommarlovstips

Ett sommarlov är långt och ofta fyllt med mycket bus och lek men ibland kan det vara svårt att fylla dagarna med nya roliga aktiviteter. Därför har vi samlat några tips som förhoppningsvis kan ge er lite extra inspiration!

Målarpicknick

Ett sommarlovstips som är en perfekt kombination av utomhuslek, god fika och kreativitet är målarpicknick. Ta med picknickfilten och picknickkorgen tillsammans med målarfärgerna ut i naturen och låt kreativiteten flöda. Kanske kan ni måla av en blomma, en insekt eller något annat spännande som ni hittar där ute.

Vattenballonglek

Vattenballonger är perfekt för sommarens varma dagar och blir en rolig lek för familjen. Några tips på olika vattenballonglekar är stafett med sked och vattenballong, vattenballongspinjata eller kasta vattenballonger på poängtavla. Var beredda på att det kan bli ett riktigt blött äventyr!

Läs en bok

Håll igång läsningen i sommar tillsammans med ditt barn. Ett tips är att gå till biblioteket tillsammans och välj ut en eller flera böcker att läsa ihop. Läsning är bland annat viktigt för språkutvecklingen, fantasin och kreativiteten men också för underhållning och avkoppling.

Gå på skattjakt

Något som de flesta barn tycker är spännande är att gå på skattjakt. Gör en karta som leder till en skatt, skatten får gärna vara något som är ätbart och gott, varför inte chokladpengar? Förutom att det blir en rolig upplevelse så får barnen använda sina geografikunskaper.

Tälta på tomten/närområdet

Nu för tiden är det populärt att åka och vandra i fjällen men upplevelsen att sova i tält i trädgården eller i närområdet kan vara precis densamma. Packa en väska och ta med tältet och hitta en lämplig plats att stanna för natten. Det blir ett spännande äventyr och förhoppningsvis ett minne för livet!

Flaskpost

Överraska barnen nästa gång ni är vid ett vattendrag med en flaskpost, något som definitivt kommer engagera dem. Skriv en kortare hälsning som barnen sedan får besvara för att sedan skicka ut flaskan på nytt. Sedan är det bara att vänta på svar!