Roliga och utvecklande språklekar för alla åldrar

Att experimentera med språklekar är ett roligt sätt att utveckla sitt språk och lära sig nya ord på. Vi har samlat några språklekar som är perfekta för bilsemestern, runt middagsbordet eller på stranden.

Ordtriss

Skriv upp olika ord på små lappar och lägg dem i en påse. Barnet får dra en lapp och försöka komma på så många ord som möjligt som börjar med samma bokstav eller har samma tema som det ordet.

Rimlek

Utmana arnet att komma på så många ord som möjligt som rimmar på ett visst ord. Ni kan till och med göra det till en tävling för att se vem som kan komma på flest rimord!

Bildordlek

Visa barnet olika bilder och låt dem beskriva vad de ser på bilden med ord. Detta hjälper dem att utöka sitt ordförråd och utveckla sin förmåga att uttrycka sig verbalt.

Ordkedja

Börja med ett ord och låt barnet fortsätta genom att säga ett ord som börjar med sista bokstaven i det föregående ordet. Till exempel: "hund - dag - gurka - apa" osv.

Läsningsteater

Välj en bok och låt barnet agera ut olika scener eller karaktärer från berättelsen. Detta kan hjälpa till att förstå och tolka texten på ett roligt och interaktivt sätt.

Alfabetssök

Ge barnet en bokstav och utmana dem att hitta föremål i hemmet som börjar med den bokstaven. Detta kan vara en rolig aktivitet för att lära sig bokstäver och ordassociation.