Aikaterini berättar om hur det är att arbeta med fjärrundervisning

Det här är Aikaterini, hon jobbar som modersmålslärare och studiehandledare på grekiska hos Linguista. Hon berättar om hur det är att jobba med fjärrundervisning, varför hon valde läraryrket samt hur det är att jobba på Linguista.

Hur kom du på att du skulle bli lärare?

Tanken på att bli lärare kom från min mamma som också är lärare. Sedan tror jag också att jag har de rätta egenskaperna för att jobba som lärare och trivas med det.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

Alla barn förstås. Det är roligt att se dem utvecklas. Sedan känner jag också att det är givande yrke för mig själv där jag får möjlighet att utvecklas.

Hur är det att arbeta med fjärrundervisning?

Det fungerar bra. Det var lite utmanande i början men samtidigt är det ett bra verktyg, särskilt för gymnasieeleverna då det blir smidigare för dem att närvara på lektionerna. Även för mig som lärare är det ett kreativt sätt att undervisa på med alla de olika digitala verktygen. Under pandemin var det också en fördel att undervisningen skedde via fjärr då vi var hemma mycket. Jag skulle säga att i det stora hela fungerar det bra med fjärrundervisning.